Classes d'anar per casa

Verge santíssima de l'abisme, per què les persones insisteixen en formar part del cos docent en cursos de formació SI NO SABEN COMUNICAR LES SEVES IDEES SENSE LLEGIR EL POWERPOINT? Osti, no s'ho podrien preparar una mica? Jo entenc que les diapositives són un suport i, en moment concrets, pots llegir una frase o una altra, PERÒ TOT? I quan dic tot, vull dir absolutament tot. Sabeu quan una criatura llegeix un text sense tenir gaire presents els signes de puntuació? Allò que se salta les comes, o els punts, l'entonació del paràgraf i tota la pesca? Doncs els adults també ho fan! I, per empitjorar-ho, HO FAN MENTRE LA CÀMARA DEL PORTÀTIL ELS GRAVA.

Jo també he fet presentacions orals amb públic i he odiat cada segon del coi de presentació però, com a mínim, m'ho he preparat. He sabut en tot moment què havia de dir, tenia apunts a mà per si de cas, paraules clau al powerpoint per ajudar-me a recordar allò que, per un motiu o un altre, em costava més retenir. Però llegir les diapositives fil per randa? Mai. És que la senyora que parla ara mateix llegeix els parèntesi com si fossin part del text, NO AGAFA NI AIRE. Així és impossible mantenir la motivació.

Òbviament, aquesta mena de coses no sempre surt com voldríem, però si hi ha una mínim de treball al darrera, sempre és més fàcil sortir-se'n. Llevat que siguis jo i que la teva estrena sigui en un auditori amb capacitat per a 300 persones i ple a vessar de metges i infermeres. Imagineu si la cosa es va tòrcer que, en acabar, i tot i saber que hi hauria ronda de preguntes, vaig voler cardar el camp sense dissimular ni res. Soc un acudit amb potes. Però mira, una anècdota divertida per explicar, una mica d'auto-humor. Però és que a la senyora del vídeo no li resta ni aquest recurs: la seva presentació és una autèntica til·la mental.

De debò, si heu de fer presentacions orals, no llegiu. O, si ho feu, que sigui de manera puntal. O entonant correctament. De fet, si prepareu bé, molt bé la presentació, no us caldrà llegir res.

-----

Oh, genial, LA PÀGINA S'HA PENJAT. Meravellós. Els de Serveis Informàtics deuen estar molt orgullosos de la seva feina. Així, en termes generals. Perquè si entrem a parlar de qüestions concretes, m'arrisco que informàtics del món sencer afilin les armes i apareguin a casa per clavar el meu cap en una pica. Només em quedaven quatre vídeos i el test final, per què? PER QUÈ? La meva germana i el seu xicot sempre es foten de mi perquè prefereixo una llibreta a una aplicació pel mòbil. Sí, correcte. La llibreta no es penja, ni cal fer-ne còpia de seguretat, ni me la robarà un pirata informàtica de Malàisia. Els avanços tecnològics per a qui els vulgui, jo estic molt a gust amb els meus bolígrafs de colors, gràcies.

-----

Ja funciona la pàgina dels cursos. PER FI.

-----

Guaita, un vídeo que no tracta sobre el mateix tema explicat per quatre persones diferents. Al·leluia! M'agrada, dos minuts i puc confirmar que aquesta noia ha preparat la presentació i sap de què parla. Bé, bé. A més, ha tingut el bon criteri de no adjuntar la gravació en directe. Tu sí que en saps.

-----

Per què ha estat tan curta?! He vist vuit vídeos sobre intervenció d'infermeria que explicaven exactament el mateix i ara que arriba la part del laboratori LA PASSEN DE PRESSA I CORRENT! Però si és la més interessant, càsum Llucifer! #injustícia

-----

Doncs apa, curs fet, acabat i certificat. Espero que els agradi la meva crítica als mòduls repetitius. Apa, feu bondat, que ja arriba aquella època meravellosa de l'any en la que correm com sonats amunt i avall buscant el regal perfecte, i això, estimades i estimats, NO EXISTEIX. Bé, sí que existeix, però inclou dinosaures i no esteu preparats per aquest conversa. Apa, no passeu fred i recordeu sempre que SOU TOTES MOLT MAQUES! Adéu!

Ja ens llegirem!!!! Ciao!!!!

Tot és millor amb dinosaures. I jo acabo de descobrir que aquesta joia la tenen penjada a Disney+. He tingut una IDEA.


Comentaris

El Tuberclefòssil més visitat

Aires de rereguarda