Nascut un 12 de Febrer...

Revisant un dels blocs que segueixo habitualment però que, per falta de temps, mai acabo de llegir a consciència, he trobat una notícia que, per a la majoria de la gent no és res, menys que el pet d'una vaca... però per a mi és important. Us parlo del naixement del paleontòleg Barnum Brown, l'home que va trobar les primeres restes òssies de Tyrannosaurus rex mai conegudes. És evident perquè ho trobo important. 

Així doncs, avui se celebra el 140è aniversari d'aquest bon home. Quasi res. 

Va ser un dels més grans Caçadors de Dinosaures del segle XX. La seva carrera va començar al Museu d'Història Natural d'Estats Units l'any 1897 com a assistent d'en Henry F. Osborn (un dels paleontòlegs involucrats en un dels episodis més surrealistes de la història de la paleontologia, l'anomenada "Bone War"). La seva carrera no només es va centrar en els dinosaures, sinó que també va recol·lectar fòssils de mamífers prehistòrics.

El Sr.Brown i el Sr. T-rex.

I, seguint amb el tema dels naixements, i com a biòloga que sóc, avui també toca congratular-se per un altre dels grans. L'any 1809 va néixer a Shrewsbury el que seria (i segueix sent) el científic més conegut, més genial i més emblemàtic de tota la història de la humanitat. Amb tots vosaltres... en Charles Darwin, el Pare de l'Evolució.

Sí, Tubercles! Ara fa 204 anys que aquest home va venir al món... un món que, 50 anys més tard, es veuria trastocat per la seva revolucionària teoria. És a dia d'avui, que alguns sectors de la societat segueixen criticant la seva Teoria de l'Evolució i titllen d'absurd el seu llibre "On the Origin of the Species".

A dos dies de Sant Valentí i sent avui Sta. Eulàlia (patrona de Barcelona), declaro oficialment el 12 de Febrer el MEU dia de l'any! Tant científic eminent nascut un mateix dia no pot ser casualitat. Segur que va haver-hi un alineació interplanetària o alguna cosa per l'estil. En fi, que avui és un dia que s'ha de tenir marcat al calendari.

Apa doncs, després de la mini-lliçó d'història... us dic "Adéu, adéu, adéu! Adéu, adéu, adéu! Fora d'aquí! Fora d'aquí! Encara que sóc petit. Encara que sóc petit. Tinc el que un home ha de tenir! Vull... protecció de les estrelles!"... jijijiji, que és broma! Au va, SOU TOTS MOLT MACOS! Adéu!

Ja ens llegirem!!!! Ciao!!!!

Protagonista del dia.

Comentaris

  1. Així que totes dues estem començant amb l'alemany, eh? Jiji, doncs potser sí és cosa del karma, vés a saber.

    No pateixis, Kagome, que sempre ens quedarà el Saló del Manga!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, és gratuït! Però vigila, que si no m'agrada... ja pots còrrer, buahahaha!

El Tuberclefòssil més visitat

Aires de rereguarda