Alguns divorcis surten cars...

Doncs sembla que si, Tubercles: alguns divorcis poden sortir molt i molt malament (encara que d'altres són la calma abans de la tempesta, eh, senyora ex-presidenta de la Comunitat de Madrid? Que tots sabem que t'estàs preparant per a les pròximes generals... ¡que no nos engañen, que nos digan la verdad!). I de quin divorci estic parlant, concretament? Doncs d'un que presagiava núvols negres com la nit.

El divorci... o escissió de la que estic parlant, és la que va tenir lloc fa un any a les oficines de Glénat: la sucursal a Espanya va decidir que ja era hora de deixar el niu i va partir peres amb la central a França... i, pel que s'ha pogut veure, l'hora de deixar-se anar, de créixer no havia arribat; però aquest és un dels grans problemes d'Espanya: que creiem que ho podem tot... i no.

Resultat d'aquest divorci prematur: Shueisha, l'editorial per antonomàsia a Japó, la mare de totes les editorials, l'encarregada de portar-nos els manga més importants de la Shonen Jump ha decidit que el nou nom de Glénat a Espanya no els agrada... i com que EDT (Editorial De Tebeos) no mola, ja no volen tenir tractes amb ells. I punt. Sí, sí, heu llegit bé: Shueisha ha rescindit tots els contractes de llicència que tenien amb EDT. Tots. Dit d'una altra manera: EDT acaba d'enfonsar-se en la misèria més absoluta. A veure com se'n surten... si es que poden.

I quins són els títols que perden? Doncs uns quants... molts, de fet. Aquí us deixo la llista: Bleach (català/castellà), Death Note i tots els spin off, Naruto (català/castellà... lol), Gantz, Rurouni Kenshin (kanzenban i tankoubon), Saint Seiya, Blue Dragon, Captain Tsubasa, Chocomimi, Claymore (noooooooooooooooo!), Crimson Hero, D.Gray-Man, Five, Fullmoon, Gals!, The Gentlemen Alliance Cross, Gintama, Kimagure Orange Road (català/castellà), Mi vida con Zenjiro Yamamoto, Tennis no Ouji-sama, Shaman King, Siddoh, Yu Yu Hakusho (sort, SORT que ja fa anys que la vaig acabar... sort) i Zetman.

És o no una putada de les grans? Al Saló d'aquest any correrà la sang, rius de sang arreu, només els haurem de seguir per saber on para l'stand de Glénat... ainxs, perdó, vull dir EDT (les velles costums són difícils de perdre...). La cosa és, a què es deu realment tal reacció per part de Shueisha? Bé, les fonts NO SÓN OFICIALS però "Nalataia... Mare Tubercle" té la resposta al misteri! A continuació... però primer un anunci!


... i després d'aquesta inquietant publicitat, la Mare us descobreix en primícia perquè Shueisha ha anul·lat el contracte amb EDT!

Bé, oi que he dit que les fonts eren totalment NO OFICIALS? Genial, doncs quedeu-vos amb el concepte, que després no vull denúncies per difamació ni problemes als fòrums que només llegeixen els forever alone a la nit, si? Així m'agrada. 

Tots sabem com són els francesos, no? Molt seus, per dir-ho ràpid: després de segles d'història, segueixen pensant que són algú al món, que són alguna espècie de presència indeleble a les vides de tots els habitants del planeta i que, per tant, se'ls ha de fer cas. De debò, encara no sé d'on han tret aquesta idea? És com si Espanya penses que encara pinta alguna cosa fora de la Península!! Jajajajaja... eh, ah, que sí, que s'ho creuen. La vida és ben estranya, no us sembla? ... parlava dels francesos. Deia que encara creuen que pinten el quadre, però no és així sinó... estudiaríem francès a l'escola. I no ho fem. 

Glénat és una editorial francesa i, com a bons francesos que són, no crec que els fes puta gràcia que Espanya els enviés a prendre pel sac. Per tant, que millor que anar a menjar-li la orella al Senyor President de Shueisha, recordant-li com de malament estan les coses per casa nostra i com de poc complidors que són aquests de la Península, no? Com diria la Reynolds, jo aquí hi veig clarament la mano negra! La mano negra que arruïna tot allò que toca! I aquest cop, ha tocat els contractes de llicència amb EDT. Estic insinuant que això és algun tipus de complot per part de Glénat França, com a venjança pel lleig que els van fer els de Glénat Espanya? Ja us he dit que les fonts eren totalment NO OFICIALS, així que sí: ho estic insinuant! Glénat França ha apunyalat per l'esquena a EDT, servint-se dels seus contactes amb Shueisha!! Segur que la reunió secreta (a la qual jo hi he tingut accés) va anar així...

... en algun lloc, entre París i Tokyo... Hora H, Dia D...

- Glénat: Sr. President-san de Shueisha, porto una notícia que farà que se li posin els cabells com estalactites!
- Sr.President-san de Shueisha: Sukiyaki geisha! Tempura udon!
- Glénat: Oui! Oui! Els Africans de més enllà de Gibraltar se'ns han revolucionat!
Sr.President-san de Shueisha: Samuraaaaaaaai! Ninja! Kotetsu!
- Glénat: Ça! Ça! Diuen que ja no en volen saber res més de nosaltres! Que els escargots en omelette que els enviàvem per Nadal tenien el mateix sabor que... que no-sé-què d'un pare amb uns mitjons mullats a la nit quan trona! Mon Dieu!
Sr.President-san de Shueisha: Takoyaki onsen! O-cha! Haha-ue chichi-ue! Sakura!
- Glénat: Per descomptat! Però això no pot quedar així! França reclama justícia! Sacrebleu!
Sr.President-san de Shueisha: Sushi! Sake maki! Momo no ame!
- Glénat: Crec... crec que tinc una idea. Jojojojojojojojo!
Sr.President-san de Shueisha: Fufufufufufu!
- Glénat: Anul·li les llicències, Sr.President-san de Shueisha! Tregui'l-s'hi Naruto! I Bleach... bé, aquesta no, que cau per pes propi... i Gintama! I Tennis no Ouji-sama! I tot!
Sr.President-san de Shueisha: Bento toyota! Seppuku sayonara! Miiiiiiiku!
- Glénat/Sr.President-san de Shueisha: Mbwahahahahahaha!!

... i així va anar, més o menys. Resultat final: EDT es queda a dues veles.

Per descomptat, no tot són males notícies... encara que majoritàriament si. En fi. Com era d'esperar, algunes de les col·leccions que s'han quedat sense casa, seran adoptades per altres editorials; entre elles, trobem D.Gray-Man i Zetman, que se'n van a Ivrea o Naruto i Saint Seiya, que marxen a Planeta (que no els passi res). Pel que fa a les altres... bé, hi ha col·leccions que es queden definitivament soles i, per tant, acabaran sent descarcatades. Entre aquestes, trobem Gintama, Yu Yu Hakusho, Tennis no Ouji-sama, Shaman King, Kimagure Orange Road, Gals!, Full Moon, Captain Tsubasa, etc... És difícil dir si hi haurà alguna editorial que s'atreveixi amb Yu Yu, que és molt vella o Prince, que sembla no haver tingut tant èxit com s'esperava. Vés a saber.

La veritat és que, com a valoració general, no deixa de ser una gran putada per a la indústria del manga a Espanya. Ja de per si, mai ha estat especialment bona, ja que la majoria de la gent veu als "dibujitos japoneses esos" com si fossin d'un altre planeta i no del seu propi, cosa estranya si tenim en compte que aquí es maten toros per "amor a l'art"... però bé, no deixa de resultar, en certa manera, un mal averany. Si de sobte totes les editorials amb contractes a Espanya els entres els pànic, tindríem un problema. Sense anar més lluny, i en el meu cas: One Piece té llicència de Shueisha; Deadman, Gate 7, Lawful i Peacemaker de Tohan; Kuro i Soul de Square Enix i Gravi de Gentosha. Com alguna d'aquestes li doni per rescindir contractes... no ho explico. Afortunadament, sóc més de Norma.

En fi, la notícia del dia, amb totes les lletres. Pel que fa a la resta...

BON VIATGE, TXELL!! I MOLTA SORT!!

Sí, avui la Txell ha marxat cap al País del Sol Naixent, a veure si es lliga un Nihonjin i s'hi queda; d'aquesta manera tindrem casa d'estiu assegurada xD. Encara no sé la web on s'emetrà el programa, fins que la Txell no arribi a Japó i li expliquin com va una mica el tema del programa, res. El què si sabem per segur és que l'emissió serà el 7 d'Octubre a les 12 del matí (hora local nostra). Al Japó seran les 7 de la tarda, si fa o no fa, el prime time d'allà. O, com ens va informar la Txell, Golden Time. Quan sàpiga la direcció de la web que  emet en streaming, us la deixaré perquè us pugueu donar el gust de dir "Jo segueixo el bloc d'una noia que és amiga íntima de la noia que està cantant en nom d'Espanya! Viva yoooo!". I jo treballant el dia 7... casum!

Apa, marxo a instal·lar l'Skype per poder xerrar amb la Txell mentre no hi sigui! I recordeu sempre, sempre que SOU TOTS MOLT MACOS! I TU MÉS QUE NINGÚ, TXELL!! Adéu!!

Ja ens llegirem!!!! Ciao!!!!

En Fuji està content. En Fuji coneixerà a la Txell.

Comentaris

  1. És cert. Si et fas la col·lecció maca de Kenshin, és una putada... per sort, jo tinc la versió "normal".

    Per cert, ara que veig la imatge de perfil que tens, és Himawari, oi? Tens el manga? Estava pensant comprar-me'l, i també el de Underdog (crec que es diu així). Està bé Himawari?

    ResponElimina
  2. Doncs ja el buscaré per l'stand de Glénat al pròxim Saló ^^. Merci pel link, ara m'ho miro.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, és gratuït! Però vigila, que si no m'agrada... ja pots còrrer, buahahaha!

El Tuberclefòssil més visitat

Aires de rereguarda