Donten ni Warau - 曇天に笑う

Bé, Tubercletes i Tuberclets, com que s'apropa Setmana Santa i tindré el temps just per a dormir i menjar... he pensat en donar-vos a conèixer un manga que fa poc que segueixo i em té amb l'ai al cor constantment; és un no parar, no me'l puc treure del cap! I, a sobre, avui em llegeixo l'últim capítol que ha sortit... i PAM! M'ha deixat de pasta de moniato... TT_TT i una mica compungida, perquè enganyar-nos. En fi. Començo.


La trama de - 曇天に笑う - Donten ni Warau (que, segons Google, es podria traduir com a "Riure en dies ennuvolats") gira al voltant dels tres germans Kumo ( - núvol) i la misteriosa aparició de l'Orochi (http://en.wikipedia.org/wiki/Yamata_no_Orochi), una serpota dolenta i de difícil localització. Aquesta serp tan monstruosament gran, tendeix a posseir el cos d'un humà (como no) per a créixer i  acumular el poder suficient com per a poder mantenir el seu cos original de manera independent i dedicar-se a allò que més li agrada: destruir la humanitat (PAM! un altre tòpic). Fins aquí, tot normal. 

La cosa es complica quan hi afegim una misteriosa família de shinobis temuts per tots (un dels quals sembla estar in love amb els tres germans ¿?), una encara més misteriosa família de "místics" que, pel que sembla, volen unir forces a l'Orochi, un grup d'elit militar que saben més del que haurien sobre el tema, una peculiar joveneta que tornarà a creuar camins amb la nostra estimada serpota gegant i, com no, el trio protagonista que, no només les passa putes a final de mes per a pagar les factures, sinó que, a sobre, es dedica al transport de presos (?¿).

A tot això, se li ha de sumar que la història se situa poc després de la restauració de Meiji (1868 - http://en.wikipedia.org/wiki/Meiji_Restoration) i que, com sol ser habitual amb aquestes coses, el problema amb l'Orochi ja s'ha repetit al llarg del anys. Total, que tenim un cicle viciós que no sembla acabar mai.

I doncs, si la trama és tan típica i tòpica, què té d'especial? Doncs un parell de coses. Primer de tot, el dibuix. L'autora del manga, la Karakara Kemuri, té un estil molt maco; tot i no ser precisament senzill (les escenes de lluita poden resultar bastant confoses), és molt elegant i no resulta excessivament recarregat, cosa que s'agraeix; personalment, quan l'autor es capfica massa en els detalls del fons, deixant de banda els primers plans, em fa molta ràbia (per això m'agrada tant One Piece... no hi ha fons que valgui xD), perdo massa temps mirant-m'ho... no dic que no m'agradin els detalls però sense perdre de vista el què importa de debò, és clar. Segon, els personatges. Tenen carisma i això és d'agrair. Un personatge que no enganxi, per bona que sigui la trama, no té cap gràcia. Tercer,  la història va directa al gra, no dóna massa voltes; si per arribar del punt A al punt B es necessiten tres capítols, tres seran... no com altres manga que, per arribar de A a B necessiten una saga completa, amb els seus 20 i pocs capítols, tots buits i sense sentit. I quart... TENKAAAAAAAAAAA!

I ara, els protagonistes...

雲 天火 (Kumo Tenka): El germà gran i cap de la família. Està com una cabra, literalment. És bastant egocèntric i cregut, però degut a la seva innocent manera de veure els seus actes, se li perdona tot. No és mal paio en el fons. S'encarrega de cuidar als seus dos germans i de mantenir la pau i tranquil·litat al voltant del llac Biwa (http://en.wikipedia.org/wiki/Biwa_Lake). A mi és el que més m'agrada... qui li pot dir que no amb aquest somriure!

雲 空丸 (Kumo Soramaru): El segon fill de la família Kumo. És un nano bastant insegur d'ell mateix, incapaç de buscar l'empenta que necessita més enllà del seu germà gran. Creu que mai l'atraparà, que no podrà ser el seu igual i això el frena molt. Però no li falten les ganes. De petit no ho va passar gaire bé i això el té una mica encallat. És un noi molt dolç i amable. Juntament amb el seu germà petit, s'encarrega de transportar els presos des de la vora del llac Biwa fins a la presó que hi ha al bell mig d'aquest.


雲 宙太郎 (Kuma Chūtarō)El germà petit. Adora, idolatra al seu germà gran. És força fort però encara no controla gaire i tampoc es que li permetin fer gaire cosa, pobret. És molt, MOLT innocent; si en Tenka li diu que per a curar el refredat s'ha de menjar una pedra, ell ho farà sense ni tan sols plantejar-s'ho. Plora sovint, sobretot quan en Soramaru l'esbronca, tot i que ho fa més aviat poc. És un sol de nen. Habitualment, va acompanyat d'un ós rentador que es diu Gerokichi.

金城白子 (Kinjō Shirasu): Descendent del clan de shinobis Fuma, aquest jove tan ben plantat s'encarrega de mantenir la casa en bon estat i, en certa manera, és com el majordom dels germans. No obstant, és més amic que altra cosa. En Tenka el va trobar 10 anys abans del temps actual de la trama i va decidir encarregar-se d'ell. Els defensa a capa i espasa, a més de fer "treballets" especials que en Tenka li encomana. Per ara, se'n sap poc d'ell, a part que el seu clan va ser molt temut durant l'època de guerres interines que va sacsejar el Japó durant els anys previs als shogunat d'Oda Nobunaga i Toyotomi Hideyoshi.

Evidentment, hi ha més personatges però, tenint en compte que encara no hi ha article a la wikipedia (en anglès) i que el manga tan sols porta 8 capítols... bé, no és fàcil. Però, si fa o no fa, una idea ja la teniu. En tot cas, si voleu seguir el manga, podeu fer-ho via Mangareader.net o bé des de el fansub EasyGoing Scans. Aquí teniu les direccions amb l'enllaç directe al manga:



Per ara, ja s'han publicat dos volums complerts amb un total de 8 capítols; n'hi ha un tercer però encara no ha estat traduït per EasyGoing Scans. No sé dir-vos cada quan surt un nou capítol a EGS ja que, tan aviat poden passar mesos (com va passar amb el capítol 4) com dies (entre el 6 i el 7, dos dies concretament). La publicació d'aquest manga és a la revista de shōjo Monthly Comic Avarus.

Crec que no em deixo res més... encara que és més que probable que si xD. En tot cas, feu-hi un cop d'ull, que segur que us agrada ^^. I, per part meva, res més! Apa, espero que no m'hagi passat gaire, que quan m'hi poso, puc ser molt pesada, jeje.

Avui SEGUIU SENT TOTS MOLT MACOS... i els germans Kumo també! Un aplaudiment, si us plau!

Ja ens llegirem!!!! Ciao!!!!




Aquestes són les tres portades publicades al Japó. En Tenka, en Shirasu i en Soramaru. Suposo que a la quarta tindrem a en Chūtarō.

P.D: Al loro! Aquest mes comença l'anime de Kuroko no Basket -黒子のバスケ- . Us mantindré informats. Ja ne~~~~~e!

Comentaris

  1. Todo para decir que te ponen los personajes xDDD

    ResponElimina
  2. Nooooooooooo, que va! xD

    En serio, el manga está muy bien... aunque, como hombre (?¿) que eres, probablemente no podrías, ni en un millón de años, comprender el porqué de tanta genialidad... pero que se la ve a hacer, no todo el mundo tiene mi IQ (para más información; pincha aquí: http://nalataia-no-bara.blogspot.com.es/2012/04/iq-test.html).

    Además, a mi sólo, SÓLO, me va uno de ellos... y pobrecillo, la que le espera T_T

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, és gratuït! Però vigila, que si no m'agrada... ja pots còrrer, buahahaha!

El Tuberclefòssil més visitat

Aires de rereguarda